Читај ми!

Убијен други човек Исламске државе

Други човек Исламске државе убијен је пре три дана у америчким ваздушним ударима на северу Ирака, потврдила је Бела кућа.

Претходно је Си-Ен-Ен обајвио да је ове недеље у нападу америчке беспилотне летелице у близини Мосула у Ираку, убијен други човек у ланцу команде Исламске државе.

Амерички Национални савет за безбедност је саопштио да је убијен екстремиста Фадил Ахмад Хајали, познати и као Хаџи Мутаз, додајући да је он био заменик лидера Исламске државе Абуа Бакра Багдадија.

Агенција АФП је напоменула да ово није први пут да САД објављују да је Хајали мртав, а последњи пут је то било у децембру прошле године.

Ипак, САД сада тврде да је Хајали убијен 18. августа у наапду на возило у близини Мосула и да је том приликом погинуо и "медијски оперативац" Исламске државе, познат као Абу Абдулах.

Бела кућа је за Хајалија навела да је био члан владајућег савета Исламске државе и "главни координатор за премештање великих количина оружја, експлозива, возила и људи између Ирака и Сирије".

Хајали је, пре него што се прикључио Исламској држави, био припадника ирачке фракције Ал Каиде.

Наводно је био и бивши ирачки официр из времена Садама Хусеина. САД и њени савезници свакодневно бомбардују положаје Исламске државе у Ираку и Сирији.

Прошлог месеца у нападу беспилотне летелице убијен је један од истакнутих лидера Исламске државе у сиријском граду Раки, упоришту те организације.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара