Читај ми!

Исламска држава губи маневарски простор у Ираку

Џихадисти су сада више усредсређени на Ирак, а током протекле године Исламска држава је изгубила више од 7.000 бораца и лидера, изјавио је вицеадмирал аустралијске војске Дејвид Џонстон.

Дејвид Џонстон је новинарима у Канбери рекао да се ситуација променила и да је учињен напредак у борби против џихадиста, јавља Гардијан, преноси Танјуг.

Према његовим речима, Исламска држава је већи део напора чинила за одржање на терену, а мање за заузимање нових области.

У околини града Рамадија, где је ирачка војска средином јула почела контраофанзиву, џихадисти више немају исти маневарски простор.

"Оно што видимо јесте да су, уместо напредовања или започињања офанзива, они често приморани да се бране и покушавају да успоре надирање ирачке снаге", рекао је Џонстон.

Истакао је и да су борбени авиони аустралијске војске успешно "неутралисали" кључног лидера Исламске државе у провинцији Анбар и знатно омели и ослабили офанзивне операције џихадиста.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се