Читај ми!

Oткривен план џихадиста за рат са "неверницима"

Амерички медијски институт пронашао је у забаченом региону Пакистана документ на урду језику, који заправо припада Исламској држави, у коме се најављује отворени рат са неверницима од 2017, а обавештајци га упоређују са Хитлеровим "Мајкампфом", јер криви Израел за глобални тероризам.

У пронађеном документу се председник САД Барак Обама назива "мазгом Јевреја", промовише се битка "за крај света" као коначно решење и наводи да би лидер Исламске државе требало да буде признат као једини вођа милијарду муслимана на свету у верској империји калифату, преноси Танјуг.

"Док свет гледа видео-снимке обезглављивања и разапињања у Ираку и Сирији, Исламска држава креће на Северну Африку и на Блиски исток и сада видимо да има стратегију у Јужној Азији. То је мађиончарски трик, гледај ову руку и никада нећеш видети шта друга ради", рекао је обавештајни званичник који је прегледао документ и означио га као "Мајнкампф калифата".

Пензионисани директор одбрамбене обавештајне агенције генерал Мајкл Флин и други амерички обавештајни официри потврдили су аутентичност документа, ослањајући се на јединствене ознаке и језик који се користи како би се описали лидери, као и начин писања и речи које одговорају другим документима ИД.

Флин је рекао да је тај документ "Кратка историја калифата Исламске државе, Калифат према пророку", на коме нема датума, план кампање који "излаже њихову намеру, њихове циљеве, црвену заставу на коју морамо да обратимо пажњу".

Документ се тумачи као покушај уједињења десетина фракција пакистанских и авганистанистанских талибана у јединствену армију терора, наводи се на израелском сајту и додаје да укључује никада раније виђену историју џихадиста, детаље о будућим плановима за битке и апелује на Ал Каиду да се придружи ИД.

Тон који се користи је директан: "Прихвати чињеницу да ће овај калифат преживети и развијати се док не преузме цео свет и не обезглави последњу особу која се побуни против Алаха. То је горка истина, прогутај је".

Рабин Абрахам Купер из Центра Симон Визентал упоређује претње Исламске државе у документу са растом нацизма пре Другог светског рата.

Купер подсећа на брутално убиство троје деце у школи у Француској у Тулузу 2012. године од стране алжирског исламисте који је био сигнал јеврејској заједници у Европи да није више безбедна и да није довољно учињено да се заустави раст антисемитизма.

Купер је подсетио на Симона Визентала који је рекао: Често почиње с Јеврејима, али се никада не окончава са Јеврејима".

"Чињеница је да Исламска држава није креирала антисемитазам, али га корсти и гради на томе", додао је Купер.

Документ заговара стварање нове терористичке армије у Авганистану и Пакистану, да се изазове рат у Индији и провоцира сукоб налик на Армагеднон са САД.

Наводи детаље завере Исламске државе да нападне америчке војнике док су се повлачили из Авганистана и циља меричке дипломате и пакистанске званичнике.

"Чим је британска влада предала контролу Израела, Бен-Гурион, лидер Јевреја је прогласио независност државе Израел, изазвавши глобалну миграцију Јевреја у јеврејску државу и покретање ситематског прогона палестинских муслимана, који су напустили своје домове и мигрирали", наводи с е у документу.

У делу о историји Исламске државе пише о њеним почецима у раним 1990-тим годинама и објашњава се зашто се 2011. њен лидер Абу Бакр ел Багдади осветио за смрт Осаме Бин Ладена серијом експлозија аутомобила бомби и истиче број самоубистава међу америчким војницима.

"Урбани центри широм Ирака су ескплодирали од аутомобила бомби и импровизованих експлозива. Губици нанети Американцима, отпадницима, херетицима су били без преседна као и број самоубистава међу војницима САД", наведено је у документу, у коме се додаје да је такво стање ствари "приморало јеврејску мазгу, Обаму, да прогласи план за повлачење".

Битка за крај света је описана у шест фаза од којих су три већ прошле, у четвртој, која је требало да траје од 2010. до 2013. предвиђани су напади на САД и западне интересе, да се уништи њихова екомија и долар замени сребром и златом.

У петој фази је проглашење калифата од 2013. до 2016. године, а у шестој отворени рат од 2017. до 2020, сукоб с неверницима.

У документу се апелује на следбенике Ал Каиде и талибане да се придруже Исламској држави и збаце арапске владе које имају односе са САД и Израелом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се