Обама: Желим да Кенија успе

Председник САД Барак Обама рекао је Кенијцима, приликом свог првог председничког путовања у земљу свог оца, да не постоје границе у ономе што могу остварити, додајући да треба продубити демократију, појачати борбу против корупције и окончати дискриминацију на полној и етничкој основи.

После политичких разговора у суботу, са председником Ухуру Кенијати о безбедности и пословању, Обамин говор у спортској дворани, имао је личну поруку, јер је говорио о сопственом искуству и кенијских пет деценија од проглашења независности, преносе агенције.

"Ја сам овде као председник земље која види Кенију као важног партнера. Овде сам као пријатељ који жели да Кенија успе", рекао је Обама, пошто га је представила његова сестра Аума Обама скупу од 4.500 људи, од којих су многи резервисали карте за скуп.

Његов опис прве посете Кенији 80-их година, када га је на аеродрому сачекала сестра са старим "фолксвагеном бубом" која се стално кварила, пропраћен је аплаузом и смехом. Овог пута путовао је у преседничком оклопном возилу, званом "звер."

Говорећи о људима у Кенији, посебно младима, Обама је рекао да не постоје границе за оно што могу постићи, али да Кенијци своју земљу и економију треба да граде кроз лични труд и одговорност.

Осврнувши се на корупцију, Обама је рекао да она спутава инвестиције. Позивајући се на етничке борбе, у којима је 1.200 људи изгубило живот, после избора 2007. године, амерички председник је рекао да је политика на етничком принципу "осуђена на сузе и распад земље".

Обама је, такође, упозорио Кенијце да неће успети, ако буду третирали жене и девојке као грађане другог реда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара