Читај ми!

Иран позвао Турску да поштује суверенитет држава

Сиријски савезник Иран реаговао је на турско бомбардовање циљева Исламске државе у Сирији, позивајући Анкару да поштује државни суверенитет других земаља у борби против тероризма.

На питање да прокоментарише турске ударе, представница министарства спољних послова Ирана Марзије Афкам је рекла да "свака борба против тероризма мора бити вођена уз поштовање међународних правила и међународног суверенитета држава", преноси Танјуг.

"Било која акција која води до слабљења националних влада може охрабрити терористичке групе да испуне своје криминалне акције", рекла је представница министарства спољних послова Ирана.

Према њеним речима, Иран поздравља "међународну сарадњу у борби против тероризма".

Та изјава се можда односи на, како наводи АФП, чињеницу да Турска, која је дуго подржавала побуну против сиријског председника Асада Башара, не координише нападе са сиријском владом.

Турске снаге извеле су талас ваздушних и артиљеријских напада против џихадиста ИС у Сирији и курдских милитантних снага у Ираку у последња два дана.

Иран је претежно шиитска држава и главни је регионални савезник, такође, претежно шиитске државе, Сирије.

Техеран пружа сиријској влади и финансијску и војну подршку у борби против сиријских побуњеника који су већином сунити.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се