Читај ми!

Турска, колумнисти отказ због неподобног твита

Колумниста турског "Милијета" Кадри Гурсел добио је отказ због твита којим је сугерисао да одговорност за овонедељни терористички напад у којем је погинуло 32 људи и присуство припадника Исламске државе у Турској сноси председник државе, преносе турски медији.

Милијет је раскинуо сарадњу са својим колумнистом због јучерашњег твита у којем је познати новинар критиковао председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана као одговорног за присуство Исламске државе у Турској, преноси Бета.

Гурселови коментари, поводом самоубилачког бомбашког напада који се догодио у понедељак у Суручу, у Милијету су оцењени као "супротни новинарској етици и правилима објављивања", преноси Заман у онлајн издању.

"Разишли смо се да Ахметом Кадријем Гурселом због његовог става којим је, 22. јула, нанео штету нашем радном окружењу" навели су у Милијету.

Гурсел који је и председник Турског националног комитета Међународног института за штампу (ИПИ) написао је поводом напада у Суручу да је "срамота што страни лидери изражавају саучешће особи која је најодговорнија за тероризам Исламске државе у Турској", не помињући Ердоганово име.

Заман пише да је кључну улогу у одлуци о отпуштању познатог колумнисте имао директор Милијета, иначе блиски сарадник председника државе, Ердоган Демирорен који је, како се наводи, до сада отпустио бројне новинаре, а многе еминентне личности натерао да поднесу оставку.

Турске власти јуче су блокирале приступ друштвеној мрежи Твитер да би спречиле ширење слика бомбашког напада и позивање на протесте против владе због тога што није учинила више да га спречи.

Према званичним подацима у Турској је у последњих шест месеци ухапшено више од 500 људи осумњичених да сарађују са Исламском државом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво