Читај ми!

Пакистан, воз са војницима пао у канал - 17 мртвих

Најмање 17 људи је погинуло у Пакистану када се, услед попуштања моста, у канал сурвао воз који је превозио војнике, саопштили су званичници пакистанске војске.

Воз је исклизнуо из шина када је прелазио мост преко канала Чанаван, поред индустријског града Гуџранвала, у провинцији Пенџаб на истоку земље. Неки од официра су путовали са члановима породица, преноси Бета.

Цивилни спасиоци, командоси и војни рониоци спасли су 80 путника, од којих је петоро било повређено. Потрага за осталим телима је у току.

Портпарол пакистанске војске, генерал-мајор Асим Баџва написао је на Твитеру да је до сада пронађено 17 тела и да спасилачка акција још траје.

Међу погинулима су командант јединице, његова жена и кћер, јавила је државна телевизија.

Убрзо после пада у канал, војници су чекићима разбили прозоре и извукли заробљене путнике.

Портпарол пакистанске железнице Абдул Руф Тахир рекао је да је преко истог моста, само 90 минута раније, прошао путнички воз са стотинама људи.

"Често проверавамо наше мостове, али је прерано да се каже шта је довело до инцидента", рекао је Тахир.

Министар унутрашњих послова провинције Пенџаб Шуђа Канзада рекао је новинарима да је пад воза несрећа, како се чини, али да истрага још траје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво