Читај ми!

Нетанјаху: Исламска држава куца на границе Израела

Страхујући од преливања сукоба из Египта, израелска армија појачала је присуство на граници с том земљом након што су десетине људи убијене у терористичким нападима.

Одговорност за нападе, на чијој су мети били египатски војници преузела је организација Ансар Бајт ел Макдис, повезана с Исламском државом, наводе израелски медији и додају да је у знак одговора израелска војска разместила додатне војнике и да оперише у високој приправности.

Армија надгледа сукобе у Египту користећи беспилотне летелице, јавио је израелски радио, преноси Танјуг.

Израелско Министарство одбране је одмах у среду затворило граничне прелазе с Појасом Газе и Египтом и војни извори изјавили су за радио да су безбедносни званичници забринути за преливање сукоба. Један од тих прелаза је ипак јутрос поново отворен.

Израелска армија се спрема за сваки могући сценарио, укључујући покушаје отмица и убацивања џихадиста, додаје се у извештају. Израелски премијер Бењамин Нетанјаху изјавио је саучешће Египту, истакавши да су напади велико упозорење за Израел.

"Тероризам куца на наше границе", рекао је Нетанијаху, нагласивши: "ИС није само с друге стране Голанске висије. У овом тренутку је такође у Египту с друге стране Рафе, окренут према нашим границама и ми смо заједно с Египтом и многим земљама на Блиском истоку и свету у борби против екстремистичког исламског тероризма који се руководи с два елемента - Ираном и шиитским екстремистима и ИС и суни екстремистима, као и другим фракцијам, а попут Хамаса".

Бивши шеф националне безбедности генерал мајор Гиора Еиланд рекао је да постоји стварна забринутост да би ИС могао да освоји Газу и апеловао на владу Израела да осигура да Хамас и даље контролше то приобално подручје.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво