Читај ми!

Одржан фестивал псећег меса на југу Кине

Упркос критикама светских и домаћих организација за заштиту животиња, у Јулину, на југу Кине, одржан je традиционални фестивал дегустације псећег меса. Активисте, који протестују против фестивала конзумације псећег меса насилно је растерала група људи док су покушавали да одрже митинг испред Владине канцеларије.

Фестивал псећег меса одржава се сваке године 21. јуна на дан почетка лета, а ове године је испраћен протестима испред седишта Владе у Јулину, преноси Танјуг.

Активисти су негодовали због одржавања овог фестивала и носили су пароле са натписима "Спречимо илегалну трговину псећим месом'' и "Казнити илегални транспорт паса"', а њих су убрзо отерали из противничке групе.

Слогани су апел упућен локалним владиним званичницима да спроведу постојеће законе о здрављу и административне законе, јер не постоје закони који забрањују конзумирање псећег меса.

Активисти, који сматрају да је фестивал окрутан раније су путовали у град како би одржали демонстрације, а понекад и куповали кучиће да их спасу од кувања.

Према истраживању које је овог месеца објавила добротоворна установа ''Енималс Ејжија'', највећи део псећег меса се у држави добија од украдених пса и луталица, иако је у већем делу Кине неуобичајено да се једу пси.

У међувремену, у другом делу Јулина, трговци отворено продају псе на својим скутерима, а велики број паса се чува у чврсто упакованим кавезима.

Организатори фестивала сматрају да та манифестација, током које се довезе до чак 10.000 паса, украдених љубимаца и луталица, нема културну вредност већ је намењен "јачању бизниса".

Једна Кинескиња платила је скоро 1.000 евра како би спасила 100 паса намењених фестивалу.

Познате личности као што су британски комичар Рики Џервејз и бразилска манекенка Жизел Бундшен су затражили забрану тог фестивала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара