Путин: Запад треба да изврши притисак на Кијев

Руски председник Владимир Путин окривио је Запад и посебно САД за кризу у Украјини, наводећи да би Запад требало да изврши притисак на Кијев да помогне у њеном решавању.

Путин је додао да је Москва спремна да примени свој утицај на проруски исток Украјине како би се пронашао компромис и обезбедило да у потпуности буде примењен мировни споразум постигнут у фебруару.

Говорећи о економским темама на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу, руски лидер је рекао да Русија као одговор на ограничења Запада неће затворити тржиште него ће проширити слободу за бизнис, преноси Танјуг.

"Суштина програма замене увоза није у томе да се затвори своје тржиште и огради од светске привреде, ми морамо да научимо да производимо квалитетне конкурентне производе, тражене не само у Русији, него и на глобалним светским тржиштима. На крају, задатак се састоји у томе да у потпуности и ефикасно користимо своје унутрашње могућности како би се развили", казао је Путин на пленарној седници.

"На спољашња ограничења ми одговарамо не затварањем економије, него проширењем слободе, повећањем отворености Русије и то није слоган, то је садржај наше стварне политике, тих активности које данас водимо за стварање услова за бизнис, за налажење нових партнера и отварање нових тржишта, за учешће у реализацији крупних интеграционих пројеката", нагласио је Путин.
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се