Читај ми!

Руски министар најавио увођење нових санкција ЕУ

Mинистар економије Русије Алексеј Уљукајев најавио је да ће Москва увести нове санкције земљама Европске уније у знак одмазде за продужење санкције Русији на још шест месеци.

Алексеј Уљукајев је навео да ће "Москва највероватније да прошири ембарго на храну", јавила је новинска агенција РИА, преноси Танјуг.

Владе држава чланица ЕУ сложили су се дан раније да продуже економске санкције Русији до 31. јануара наредне године, а Москва је јуче најавила да ће одговорити да такву одлуку ЕУ, пренела је агенција Ројтерс.

Продужетак санкција за још шест месеци усагласили су на састанку у Бриселу амбасадори 28 земаља чланица ЕУ, пошто је Европски парламент прошле недеље изгласао резолуцију у којој се тражи да се Русији продуже санкције због мешања у сукоб у Украјини и позвао на јединство у супротстављању политици Москве.

После тога се огласио портпарол руског председника Дмитри Песков који је поручио да ће Русија одговорити принципом реципроцитета, ако се притисак западних санкција на њу појача.

"Што се тиче санкција, Русија је више пута нагласила да се залаже за принцип узајамности и ниједан корак у санкцијама неће остати без одговора", рекао је Песков.

О санкцијама се огласио и председник Руске железнице Владимир Јакуњин, истакавши да не би требало говорити да су ЕУ и САД увеле санкције Руској Федерацији, јер санкције могу да уводе само УН, а ово су, како је рекао, рестрикције које нису коректне ни легалне.

Према његовим речима, ограничења да се слободно ради на међународном тежишту ограничавају и сарадњу са финансијским институцијама. "Да ли је то добро или лоше, питање је. Неки кажу да је то и добро за Русију, јер у време кризе, када рубља слаби, кредити у другој валути могу да буду тежак терет за индустрију", указао је Јакуњин истакавши да су у Руским железницама били смо довољно опрезни и избегли такве ризике.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво