Читај ми!

Турска, новинари приведни због незгодних питања

Три новинара накратко су приведена на турској граници са Сиријом јер су разљутили локалног гувернера питањима о могућем уласку екстремистa Исламске државе у земљу.

Лист Џумхуријет навео је да је новинарка тог листа Пинар Огунџ испитивана јуче у пограничном граду Акчакалеу, заједно са новинарима из турског дневника Евренсел и немачког Велта, преноси Бета.

Новинари су извештавали о потискивању Исламске државе из сиријског града Тал Абјада од стране курдских снага. Питали су гувернера турског пограничног града да ли је могуће да екстремисти који беже из Сирије уђу у Турску и ту почну да представљају опасност.

Према наводима новинарке Огунч, четитри новинара тада је издвојено на страну где су их вређали званичници, а њих троје је касније одведено у полицијску станицу, наводно по наређењу гувернера.

Канцеларија гувернера демантовала је да је наређено привођење новинара због постављања питања, већ су они били одведени да им се провери идентитет због осетљиве ситуације у пограничној области.

У одвојеном инциденту који указује на гушење медијских слобода у Турској уредник једног турског листа добио је условну затворску казну од 21 месеца због наводног вређања турског председника Реџепа Тајипа Ердогана на Твитеру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се