Још једна жртва МЕРС-а

У Јужној Кореји умро још један заражени пацијент корона вирусом Блискоисточног респираторног синдрома (МЕРС) чиме се број жртва попео на 20 од избијања епидемије прошлог месеца, саопштили су локални званичници.

Последњи случај жртве МЕРС-а у Јужној Кореји је 54-тогодишња пацијенткиња која је од раније боловала од бронхиектазије и високог крвног притисака, навела је агенција Ројтерс, преноси Танјуг.

Укупно је 162 људи заражено тим смртоносним вирусом, а више од 6.500 људи је у карантину код куће или у здравственим установама у Јужној Кореји од када је вирус откривен код 68-тогодишњег Јузнокореанца који се вратио са пословног путовања по Блиском истоку, почетком маја.

Јужнокорејско министарство здравља је саопштило да се 19 пацијената, код којих је дијагностикован вирус МЕРС, опоравило и да су они отпуштени из болнице од када је епидемија почела.

У Немачкој је регистрован први смртни случај пацијента који је био инфициран МЕРС-ом, сопштило је министарство здравља Доње Саксоније.

Немац (65) је преминуо од компликација после инфекције МЕРС-ом 6. јуна у Остерцапелну, граду на западу, пошто се вратио са годишњег одмора проведеног на Арабијском полуострву у фебруару.

Велики број заражених и смртних случајева МЕРС-а регистровани су у Саудијској Арабији, где је више од 1.000 људи заражено од 2012. године од којих је 454 умрло.

МЕРС изазива корона вирус из исте породице вируса као и онај који је изазвао Тешки акутни респираторни синдром САРС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво