Читај ми!

Саудијска Арабија оборила ракету испаљену из Јемена

Саудијска Арабија је рано јутрос оборила ракету "скад" коју су на ту земљу испалили шиитски побуњеници из Јемена, јавила је државна новинска агенција.

Ракета је оборена ракетним системом "патриот", близу града Хамис Мушаит на југозападу земље, наводи агенција Сауди прес. За сада нема података да ли је било жртава у нападу, преноси Бета.

Агенција је у извештају одговорност за напад приписала шиитским побуњеницима Хутима и њиховим савезницима, снагама лојалним бившем јеменском председнику Алију Абдулаху Салеху.

Саудијска Арабија предводи коалиционе снаге које су 26. марта почеле бомбардовање положаја Хута, подржавајући председника Абеда Рабоа Мансура Хадија. Мета тих напада била су и складишта оружја, укључујући ракете "скад".

Хути су од септембра преузели контролу у престоници Сани, где су заузели зграде министарстава, а високе званичнике ставили у кућни притвор.

Председник Хади је из притвора побегао прво у луку Аден, а затим у Саудијску Арабију.

Операција колиције под вођством Саудијске Арабије није успела да натера Хуте на повлачење: у њиховим нападима страдало је више од 1.000 цивила, а више од милион је расељено, према подацима УН.

Хути су у петак покренули копнену офанзиву на саудијску границу, на шта је Саудијска Арабија одговорила артиљеријским нападима и хеликотерима типа "апач".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара