Читај ми!

Земан поново захтева укидање санкција Русији

Председник Чешке Милош Земан поновио је захтев за укидањем санкција против Русије позивајући се на изјаву аустријског канцелара Вернера Фајмана да унутар ЕУ расте отпор санкцијама које су уведене Русији.

Милош Земан је изјавио да расте број земаља чланица ЕУ које се негативно изјашњавају о санкцијама и поновио изјаве Фајмана који је казао да су санкције неефикасне и глупост, преноси Танјуг.

"У скорије време сличне изјаве сам чуо и од шпанског министра иностраних послова Хосе Мануела Гарсије Маргаља", навео је Земан.

Шпанија и Аустрија су међу земљама које се залажу за позитиван однос према Русији и критички гледају на санкције.

Међутим и Фајман је у више наврата истакао да је за укидање санкција потребно придржавање Споразума из Минска о примирју на истоку Украјине.

Гарсиа Маргаљи сматра да је за побољшање односа са Русијом потребно да Москва поштује територијални интегритет Украјине.

Земан је од самог увођења критиковао санкције ЕУ против Русије.

Он је, иначе, као један од ретких западноевропских шефова држава присуствовао свечаностима поводом 70-годишњице победе над фашизмом у Москви.

Тада се састао и са руским председником Владимиром Путином који му је, како је казао, рекао да Русија неће војно интервенисати у Украјини.

"Председник Путин ми је рекао да не прети никаква инвазија на истоку Украјине", пренео је Земан.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара