Читај ми!

Тајфун прети Филипинима, позив на евакуацију

Снажна тропска олуја је ојачала и прешла у супер тајфун, само неколико сати пре него што би требало да стигне у североисточни део Филипина. Званичници упозоравају на опасност од клизишта и позивају људе који живе на обали да се евакуишу.

Тајфун Ноул је сада прешао у пету категорију, са ветром брзине до 185 километара на сат око центра олује и ударима ветра до 220 километара на сат и приближава се филипинској провинцији Кагајан која се налази око 400 километара северно од Маниле, преноси Танјуг.

"Саветујемо превентивну евакуацију док још имамо времена јер очекујемо велику плиму, обилну кишу у планинама, уз могућност олује и јаког ветра", каже шеф филипинске агенције за природне катастрофе Александар Пама, пренео је Ројтерс.

Очекује се да ће тајфун изазвати клизишта и поплаве у провинцији Кагајан, саопштио је метеоролошки завод, додајући да ће тајфун Ноул вероватно погодити град Санта Ана у провинцији Кагајан и да постоји могућност да оштети куће и руши дрвеће.

Агенција за природне катастрофе је саопштила да би до клизишта могло доћи у најмање 21 области у Санта Ани и оближњем граду Гонсало.

Међутим, британски центар за тропске олује предвиђа да ће супер тајфун заобићи филипинске провинције и отићи преко Источног кинеског мора у правцу Јапана.

Кроз Филипине сваке године прође у просеку 20 тајфуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво