Лешченко: Корупција за Украјину опаснија од руских тенкова

Мале плате посланика, државних службеника и политичара "позивница" су за корупцију у Украјини, сматра посланик владајућег блока председника Украјине Петра Порошенка Сергеј Лешченко.

У Украјини министар зарађује 200 евра месечно. Сматра да је та врста популизма контрапродуктивна, преноси Танјуг.

"Платом од 200 евра месечно не може се бити добар чувар 200 милијарди евра", уверен је Лешченко.

На међународне донаторе апелује за строжим захтевима за реформама, јер сматра да реформе теку преспоро, због чега Укрјаина губи време.

Истиче да је рат у источној Украјини само изговор.

"Лако је узмати европски новац и онда ништа не чинити. Боље би било да се ситуација искористи као дупли шок и изгурати реформе", наглашава Лешченко и додаје да становништво Украјине тренутно има разумевање за одлучне мере након којих је могућа европска перспектива.

Лешченко не верује да Украјина има снагу да самостално добије борбу против корупције.

Залаже се за укључење експерата из иностранства у борбу против корупције.

"Понекад сањам о томе да не постоји борба између различитих особа око вођења пореске или царинске установе, већ да на извесно време надлежност над неким институцијама буде пренета на Немце, Швајцарце или Швеђане", каже Лешченко.

Поручује да утицај олигарха мора бити смањен.

"Они су данас утицајнији него у време Виктора Јануковича", критикује Лешченко и наглашава да је свргавање Игора Коломојскија са места гувернера Дњепопетровска само први успех.

"Мора се смањити утицај Рината Ахметова на енергетски сектор. Треба га натерати да прода делове своје империје", истиче посланик.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво