Читај ми!

Шест жртава невремена у Аустралији

Број жртава невремена које је захватило источну обалу Аустралије порастао је на шест, а издато упозорење од поплава и данас је на снази после незапамћених падавина које су захватиле државу Квинсланд и северне делове Новог Јужног Велса.

Шестогодишњи дечак је шеста жртва олујног невремена пошто га је јуче бујица одвукла у узбуркано море на плажи на северу државе Нови Јужни Велс, саопштила је служба спасилаца, пренела је агенција АФП.

Дечак је шетао дуж плаже у Јужном Балину са оцем и старијим братом, када je одвучен у узбуркани океан. Полиција је саопштила да су га спасiли рибари и да је пребачен у болницу, али је тамо преминнуо.

Пет особа изгубило је живот дан раније, укључујући петогодишњег дечака, када су два аутомобила склизнула са моста у поплавама захваћеном Кабултуру у држави Квинсланд.

На хиљаде људи који живе на обалама река на северу Новог Јужног Велсa остали су изоловани због поплава, пошто се на источну аустралијску обалу обрушило невреме током ноћи, пре свих на деловима југоисточног Квинсленда од Твида на северу до Њукастла.

Служба за ванредне ситуације Новог Јужног Велса саопштила да ниво река наставља да расте дуж средњег тока на северној обали и да је град Белинген одсечен.

Источне аустралијске државе Квинсленд и Нови Јужни Велс суочилe су се са великим последицама невремена у последње два дана, мада прогностичари, за данас, најављују слабљење олује и њено премештање даље ка океану.

"Никада раније нисмо видели такву количину пале кише у тако кратком временском периоду", навела је премијерка Квинсланда Анастација Палашчук за телевизијски Канал 7, преноси АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара