Читај ми!

Проруске снаге: Кијев крши споразум из Минска

Украјинске снаге су прекршиле споразум из Минска слањем 200 комада артиљеријског оружја током ноћи у област града Станица Луганскаја, каже портпарол проруских активиста "Луганске Народне Републике".

Од 23 сата синоћ до шест сати јутрос представници наших снага регистровали су кретање оклопних возила украјинских снага из града Беловодс, који је под њиховом контролом, у правцу Станице Луганскаје, навео је портпарол ЛНР, преноси Тас.

"Транспортована опрема обухвата различите врсте артиљеријског оружја", истакао је портпарол, преноси Танјуг.

Безбедносни званичници "Луганске Народне Републике" су саопштили да је заробљена група припадника батаљона Ајдар због сумње да су планирали терористичке нападе у овом региону, преноси Спутњик.

Они су, наводно, признали да су планирали терористичке активности на јавним местима са много људи како би изазвали дестабилизацију.

Батаљон Ајдар је један од неколико добровољачких радиклних националистичких територијалних оружаних група, формираних после мајданског пуча прошле године. Он се сада налази под командом украјинског министарства одбране, наводи Спутњик.

Амнести интернешенел и ОЕБС су оптужили овај батаљон за кршење људских права и ратне злочине над цивилима у источној Украјини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара