Читај ми!

Због напада на музеј у Тунису 20 ухапшених

Двадесет људи је ухапшено због повезаности са нападом на Бардо музеј у главном граду Туниса, у којем је убијена 21 особа, навело је Тужилаштво.

Портпарол тужилаштва Софијан Селити одбио је да изнесе више детаља о притворенима, наводећи само да је у истрази дошло до "важног напретка", преноси Бета.

Два Тунишанина, обучена у суседној Либији, отворила су у среду ватру испред музеја Бардо у центру Туниса, и убила 21 особу, углавном стране туристе, пре него што су и сами страдали у окршају са безбедносним снагама Туниса.

Премијер Туниса Хабиб Есид рекао је да су међу погинулим странцима туристи из Пољске, Италије, Немачке, Шпаније и Јапана.

Одговорност за напад преузела је екстремистичка организација Исламска држава, која је запретила новим нападима.

Музеј Бардо у центру Туниса, налази се у близини зграде Парламента. Он представља једну од највећих туристичких атракција у Тунису, јер садржи једну од највећих светских колекција римских мозаика.

Туризам је главни сектор туниске економије, са великим бројем Европљана који посећују ту медитеранску земљу.

Последњих месеци порасла је забринутост за безбедносну ситуацију у Тунису, нарочито након пораста нестабилности у суседној Либији.

Велики број Тунишана такође је отишао да се бори у Сирији и Ираку, што је подстакло бојазни да би екстремисти када се врате у домовину могли да спроводе нападе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се