Читај ми!

Нетанијаху: Ако опет будем премијер, неће бити Палестине

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху поручио је да, у случају да буде поново изабран, палестинска држава неће бити створена.

Бењамин Нетанијаху је најновијом изјавом у потпуности порекао оно што је најављивао у говору 2009. године, када је други пут постао премијер – да ће подржати принцип о две државе за два народа, наводе израелски медији, преноси Танјуг.

Нетанијаху је дао интервју за веб-сајт НРГ казино могула Шелдона Аделсона, повезан са новинама јеврејских насељеника Макор Ришон. То се тумачи као покушај у минут до 12 да се пред сутрашње изборе привуку гласачи десничари и одврате од других десничарских партија.

"Мислим да свако ко крене да оснује палестинску државу и евакуише територију, даје територију за радикалне исламистичке нападе против Израела", рекао је Нетанијаху, истакавши да је "левица поново забила главу у песак и игнорише то, али ми смо реални и схватамо".

Израелски премијер је такође најавио да ће, у случају победе, његов главни ривал, коалиција Ционстичка унија левог центра, чинити оно што жели међународна заједница, укључујући замрзавање изградње на Западној обали и у источном Јерусалиму и сарадњу са међународним иницијативима о повратку на границе Израела пре рата 1967. године.

Израел је у том рату освојио Појас Газе, уз Западну обалу и источни Јерусалим.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара