Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Гебрејесус: Болница у Џабалији под стањем опсаде, заробљено 170 људи; Биланс погинулих у Гази порастао на 35.647

Сукоб Израела и Хамаса – 228. дан. Болница у граду Џабалији на северу Газе већ је два дана у стању опсаде, заробљено је 170 чланова особља, пацијенати и њихови пратиоци, рекао је генерални директор СЗО Тедрос Адханом Гебрејесус. Од почетка рата, погинуло је више од 35.647 Палестинаца, а 79.852 су рањена, саопштило је Mинистарство здравља у Гази.

Гебрејесус: Болница у Џабалији под стањем опсаде, заробљено 170 људи; Биланс погинулих у Гази порастао на 35.647 Гебрејесус: Болница у Џабалији под стањем опсаде, заробљено 170 људи; Биланс погинулих у Гази порастао на 35.647

Израелски политчари осудили су захтев Међународног кривичног суда (МКС) за хапшењем Бенјамина Нетанјахуа и министра одбране Јоава Галанта, и позвали пријатељске земље да распусте Међународни кривични суд - први стални међународни суд за ратне злочине, који признају 124 државе.

Хамас поручује да се одлуком МКС-а "жртва изједначава са џелатом", и охрабрује Израел да у Појасу Газе, настави рат до истребљења.

Председник САД сматра да је захтев тужиоца МКС-а за издавање налога за хапшење израелских лидера ''нечувен'', те да се не слажу с поређењем Израела и Хамаса.

Истовремено, израелска војска наставља војну акцију широм Појаса Газе. У Рафи, Џабалији и Беит Лахију, погинуло је на десетине Палестинаца.

Израелски министар одбране Галант је у разговору са америчким саветником Џејком Саливеном, најавио ширу војну акцију у Рафи.

Број убијених Палестинаца у Појасу Газе од 7. октобра порастао је на 35.562, повређено је  79.652, саопштило је Министарство здравља Газе.

Палестинци у Појасу Газе све више се суочавају са несташицом хране. Достава помоћи у Газу преко прелаза Рафа престала је након што га је израелска војска заузела 7. маја.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије