Читај ми!

Путин: Пучисти у Кијеву планирали убиство Јануковича

Организатори пуча у Кијеву 2014. године планирали су да убију тадашњег председника Украјине Виктора Јануковича, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Председник Владимир Путин рекао је, у документарном филму "Пут у домовину" који је данас приказан на телевизији Русија 1, да је позвао у Кремљ шефове обавештајних служби и Министарства одбране и да је дао задатак да се спасе живот украјинског председника, преноси Тас.

"У супротном би он био убијен", рекао је Путин у документарном филму.

Путин је, такође, истакао да је Русија деловала одлучно и чврсто на Криму у марту прошле године како би спречила развој догађаја као у Доњецком региону и да би људима дала прилику да се изјасне о томе како желе да живе.

"Када смо доследно, чврсто и поштено деловали на Криму, пошао сам од тога да су могуће трагичне последице које данас видимо у Доњецком региону", рекао је Путин.

Председник Русије је објаснио да је Русија поступила тако да би се избегла трагедија и да би се народу Крима омогућило слободно изражавање воље.

"Крим је наша историјска територија. Тамо живе Руси, који су тада били у опасности. Нисмо могли да их напустимо", признао је Путин и додао да је Русија, током прошлогодишњих напетости због припајања Крима, била спремна да своје нуклеарно наоружање стави у стање приправности. 

Референдум на Криму је одржан 16. марта прошле године. На гласање је изашло више од 83 одсто грађана са правом гласа, а за отцепљење од Украјине и припајање Русији гласало је око 97 одсто изашлих.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара