Читај ми!

Дечака џелата Исламске државе препознали другови?

Дванаестогодишњака који је недавно на снимку Исламске државе приказан како погубљује израелског Арапина, наводно су препознали другови из школе коју је похађао у Тулузу, преноси француска штампа.

Мада званична истрага тек треба да утврди идентитет дечака са снимка, ученици основне школе "Вержер" из Тулуза тврде да је у питању ђак петог разреда, дванаестогодишњи Ријан, с којим су често играли фудбал у школском дворишту и који је у марту прошле године престао да похађа наставу, преноси Танјуг.

"Група деце је у среду препознала свог друга на снимку", рекао је директор школе Жак Кајо.

"Ђаци су у четвртак дошли уплакани у школу. Били су изузетно потресени", испричао је један члан наставног особља и додао да је школа ангажовала психологе и стручњаке како би помогли деци и њиховим родитељима.

Исламска држава је у среду објавила видео-снимак на којем се види погубљење Палестинца из источног Јерусалима Мухамеда Мусалама (19), кога су екстремисти оптужили да шпијунира за рачун Израела. Мусалама је погубио дечак који му је хитац испалио у главу.

Породица Мусалама је у фебруару признала израелском листу Хаарец да је њихов син путовао у Сирију да се бори за Исламску државу.

Према полицијским изворима, дечак је на снимку заједно са својим очухом, Тулужанином Сабријем Есидом, који тврди да је полубрат Мухамеда Мере, исламског ектремисте из Тулуза који је прошле године убио седам људи.

Комишије описују Ријана као "дивно дете", "доброг ученика који никад није правио никакве проблеме", "мирно дете које пажљиво прати наставу".

Извори блиски истрази наводе да је Ријан заједно с мајком Есидом и још троје малишана – близнакињама старим 20 месеци и одојчетом – прошле године отишао у Сирију преко Шпаније и Турске.

У мају прошле године, и Суад Мера, Мухамедова сестра, отишла је са своје четворо деце за Сирију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво