Читај ми!

Потпредседник Сијера Леонеа затражио азил од САД

Истичући да се не осећа безбедно након што су војници разоружали обезбеђење његове резиденције, потпредседник Сијера Леонеа Семјуел Сам Сумана затражио је азил од САД.

Семјуел Сам Суман је то изјавио телефоном за АП, истичући да се не налази у резиденцији али је одбио да открије своје боравиште.

Након што је јутрос чуо како су војници кренули према његовој резиденцији, Сам Сумана је, како је рекао, неуспешно покушао да контактира председника Сијера Леонеа Ернеста Баи Корому, преноси Танјуг.

Том приликом само је успео да ступи у контакт са неким од заповедника председничке гарде, који су га обавестили да је Корома наложио разоружавање његовог обезбеђења.

Сам Сумана се потом обратио амбасади САД, тражећи азил.

Потпредседник Сијера Леонеа је, иначе, прошле недеље избачен из владајуће Партије свенародног конгреса, под оптужбом да "руководи политичким насиљем" и настоји да оформи нову партију у свом завичајном региону Коно, на истоку земље.

Интересантно је да је Сам Сумана тренутно под карантином због тога што је један члан његовог безбедносног тима недавно умро од еболе, која је претходних месеци опустошила Сијера Леоне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво