Читај ми!

Белгија, "борба" против џихадиста и у затворима

Белгијске власти су саопштиле да планирају да "изолују" затворенике за које се процени да би могли да утичу на друге осуђенике да се приклоне исламистичком екстремизму.

Саопштење белгијских власти уследило је пошто расту страховања да су затвори заправо погодно тло за врбовање џихадиста, наводи АФП, преноси Танјуг.

Министар правде Коен Генс рекао је белгијским медијима да ће такви затвореници до краја године бити смештени у посебне делове затвора у градовима Ипр и Бриж.

"Они који су непоправљиви и самим тим би могли да утичу и доведу друге у искушење да постану радикални, биће изоловани", рекао је министар за ТВ РТЛ.

Генс је додао да ће затвори такође ангажовати стручњаке и муслиманско особље који би покушали да реедукују оне који су већ радикализовани или су на путу да то постану, пренео је АФП.

Белгијске власти су у јануару ове године разбиле исламистичку ћелију која је планирала да изведе нападе на полицију на јавним местима, подсетио је АФП.

У тој акцији белгијске полиције убијена су двојица џихадиста. Белгија је земља ЕУ која има велики број џихадиста који одлазе у Ирак и Сирију, а процењује се да их је између 300 и 400 на популацију од само 11 милиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво