Читај ми!

Русија: Прво код психијатра, па на изборну листу?

Посланик у Горњем дому руског парламента Антон Бељаков припремио је нацрт закона који обавезује све кандидате на изборима да обавесте гласаче и свом менталном здрављу, као и да немају болести зависности.

Како наводи Раша тудеј, Бељаков, који је представник централноруског региона Владимир у Савету федерације, жели да промени три савезна закона која регилишу основна права грађана на председничким изборима за доњи дом парламента, преноси Танјуг.

У случају да закон буде усвојен, сви кандидати ће морати да донесу потврду од психијатара и лекара специјализованих за алкохилзам и наркоманију. Такве потврде се већ траже широм Русије, ако неко жели возачку дозволу или дозволу а поседовање оружја.

Бељаков је у разговору за Известију рекао да он не сугерише да се некоме забране избори, већ тражи сертификате за додатно информисање гласача

"Гласачи имају право да знају све о својим кандидатима", истакао је Бељаков.

Бељаков сматра да је његов предлог у складу са обавезама политичара да информишу бираче о својим криминалним делима.

Према његовим речима, државни службеник или посланик који има неку менталну болест, може нанети непорапвљиву штету земљи и народу.

Шеф централне изборне комисије Владимир Чуров продржао је тај предлог.

У септембру 2014. године, посланик државне Думе Алексеј Журављев, лидер парије Родина, такође је предложио да политичари открију јавности своје психјатријске проблеме. Журављев је потврдио да говори из сопственог искуства.

"Понекад наши грађани кажу да су посланици сигурно луди. То може да буде фигуративно, али не можемо искључити чињеницу и да може да буде истина" , рекао је тада Журављев .

Журављев је добио подршку неких посланика, али није успео у доношењу закона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара