Читај ми!

Проповедник из Кувајта позива на рушење пирамида

Исламски проповедник из Кувајта позвао је на уништење египатски пирамида и Сфинге уз оцену да је време да муслимани збришу наслеђе фараона у Египту.

Проповедник Ибрахим ел Кандари поручио је да, иако древни споменици нису верска већ културна и историјска места, муслимани ипак треба да их уништене "стављањем тачке на обожавање слика", пише дневник Ел Ватан, преноси Танјуг.

Позиви за уништење непроцењивог културног блага човечанства у Египту, које представља једно од седам светских чуда, долазе у тренутку када су џихадисти Исламске државе уништили остатке древних градова Нимруда и Хатре на тлу Ирака.

"Чињеница да рани муслимани, који су били међу следбеницима пророка Мухамеда, нису уништили споменике фараона од ступања на египатску земљу, не значи да то сада не треба да чинимо", навео је Ел Кандари.

Раша тудеј наводи да је лидер Исламске државе Абу Бакр ел Багдади оценио да је рушење културног блага "верска дужност", што је пример екстремног тумачења ислама да било какви материјални објекти не треба да буду идол или место клањања.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво