Читај ми!

Хамонд: Русија потенцијално највећа претња по безбедност

Британски министар спољних послова Филип Хамонд оценио је да би Русија поново могла да представља највећу претњу по безбедност Велика Британије. Хамонд је Русију оптужио да подрива безбедност источне Европе.

Хамонд је у говору у у Институту "Ројал јунајтид сервисиз" у Лондону поручио да британске обавештајне службе појачавају напоре како би се тој претњи супротставиле, преноси Танјуг.

"За сваког ко је прешао педесету ово је позната територија. Русија нас својим агресивним понашањем подсећа да је потенцијално највећа појединачна претња по нашу безбедност", рекао је Хамонд, преноси Ројтерс.

"Због тога прикупљање података о способностима и намерама Русије остаје значајан део наших обавештајних напора у догледној будућности. Није случајно то што наше агенције поново регрутују људе који говоре руски језик", додао је Хамонд.

Агенција АФП пренела је претходно делове говора Хамонда који је, такође, рекао да поступци Русије у Украјини подривају безбедност земаља источне Европе.

"Суочавамо се са тиме да је руски лидер одлучан у својој намери да не учествује у међународном систему, заснованом на правилима, који одржава мир међу земљама, већ је одлучио да га подрива", наводи се у говору.

"Потези председника Путина - илегална анексија Крима и садашње коришћење руских трупа за дестабилизацију источне Украјине - из темеља подривају безбедност суверених нација источне Европе", истакао је Хамонд.

Званична Москва негира оптужбе Запада да подржава проруске снаге које се на истоку Украјине боре против снага званичног Кијева.

У конфликту на истоку Украјине досад је страдало више од 6.000 људи, а на снази је прекид ватре договорен 12. фебруара у Минску, који се ипак често крши.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво