Читај ми!

УН одложиле одлуку о увозу оружја у Либију

Седам од 15 држава чланица Савета безбедности УН затражило је да се стави на чекање захтев Либије за куповину борбених авиона, тенкова и другог оружја за борбу против Исламске државе.

Либија је тражила од једног одбора Савета безбедности УН изузеће од ембарга на оружје како би могла да купи оружје у Чешкој Републици, Србији и Украјини, преноси Танјуг.

Шпанија је, међутим, тражила да захтев буде стављен на чекање док изасланик УН Бернардино Леон води разговоре о формирању владе националног јединства у Либији која би могла водити борбу против џихадиста, наводи АФП.

Његов захтев су подржали Велика Британија, Француска, Чиле, Литванија, Нови Зеланд и САД, у складу са захтевима да се пружи предност споразуму о подели власти у Либији.

Либија је тражила од УН одобрење да јој се испоручи осам хеликоптера, шест борбених авиона, четири бомбардера, 150 тенкова, 150 транспортера особља са митраљезима, 10.000 аутоматских лансера граната и 1.000 снајпера заједно са муницијом и гранатама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се