Читај ми!

Погинули учесници француског ријалитија

Десет особа погинуло у судару два хеликоптера у Аргентини, у којима су били учесници популарног ријалити шоу-програма. Међу погинулима је осам Француза, међу којима два олимпијска победника и шампионка у једрењу.

Хеликоптери су се сударили у ваздуху у аргентинској провинцији Риоха, око 1.170 километара северозападно од Буенос Ајреса. Погинули су сви путници и чланови посаде, преноси Танјуг.

Међу страдалима су француски олимпијски победници - пливачица Камиј Мифа (25) и боксер Алексис Вастин (28), као и шампионка у једрењу Флоранс Арто (57).

Погинула су и два аргентинска пилота. Несрећа се догодила око 17.15 часова по локалном времену, јавила је аргентинска новинска агенција Телам.

"Хеликоптер из Ла Риохе је 'Еурокоптер' капацитета шест особа. Изгледа да је елисом додирнуо други хеликоптер из Сантиаго дел Естеро убрзо после полетања", наводе из аргентинске покрајинске владе.

"Изражавамо велику жалост због изненадне смрти наших сународника", саопштено је из канцеларије француског председника Франсоа Оланда, пренела је агенција Ројтерс.

Хеликоптери су се сударили у ваздуху у близини Виља Кастели на рубу Анда, на 1.170 километара од Буенос Аиреса и узрок несреће још увек није познат.

То је неравна и слабо насељена област планинског венца који раздваја Аргентину и Чиле.

Спортисти су снимали ријалити шоу за први програм француске телевизије ТФ1.

Требало је да емисија буде емитована овог лета, а да у њој учествују спортисти који се сналазе у природи.

Камиј Мифа освојила је златну медаљu на 400 метара слободним стилом на Олимпијским играма 2012. године. Добитница је сребрне медаље на 200 метара слободним стилом и још једне бронзане медаље.

Вастин је освојио бронзу 2008. године на Олимпијским играма у Пекингу. Флоранс Арто је 1990. године освојила чувену прекоатлантску трку "Пут рума".

Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах рекао је да олимпијски свет жали за троје погинулих француских спортиста.

"Шокирани смо тужним вестима. Мислимо на породице и пријатеље сјајних спортиста који су нас оставили. Спорт и олимпијска породица је изгубила троје главних чланова", рекао је Бах.

Додаје да погинули спортисти "нису били само шампиони својих дисциплина, већ су били и велики узори".

У седишту Међународног олимпијског комитета у Лозани олимпијска застава ће у наредна три дана бити спуштена на пола копља. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво