Читај ми!

Бан Кимун: Једнакост жена и мушкараца до 2030. године

Генерални секретар Уједињених нација Бан Кимун поставио је изазов владама свих земаља света: да до 2030. године постигну једнакост жена и мушкараца, рекавши да је кључ успеха да мушкраци промене "начин размишљања".

Двадесет година од како је 189 држава на револуционарној конференцији УН прихватило платформу за постизање једнакости жена и мушкараца, генерални секретар је рекао да је напредак преспор, а "и оно што је постигнуто, није неопозиво", преноси Бета.

"Наш циљ мора бити: 50 према 50, до 2030. године", рекао је Бан на отварању заседања Комисије УН за статус жена на којем се разматра напредак ка родној равноправности од конференције у Пекингу 1995. године.

Бан је позвао све владе да раде за равноправност жена, упозоривши да "без промене начина размишљања мушкараца, можда нећемо моћи да променимо садашње стање".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се