Читај ми!

Бизнисмен терао дечака да чисти нуклеарни отпад

Јапанска полиција ухапсила је бизнисмена под сумњом да је ангажовао 15-годишњег дечака у чишћењу радиоактивног отпада у близини оштећене нуклеарке Фукушима, пише јапански дневник "Асахи".

Полиција јапанске префектуре Аићи саопштила је да је дечак из Китанагоја Ситија на западу Јапана упућен у Фукушиму у јулу прошле године да чисти контаминирано лишће и струже прљавштину у зони нуклеарне катастрофе, преноси Танјуг.

Дечак је рекао за јапанске новине Асахи да га је бивши послодавац ангажовао преко државне агенције за запошљавање за посао чишћења и рекао му да слаже колико година има, да би му на крају смањио плату на 30 долара дневно и шибао га када год не би радио посао како треба.

Јапански закон забрањује радно ангажовање деце испод 18 година старости у областима где је присутна радиоактивност пошто је на хиљаде радника ангажовано на чишћењу отпада из градова најближих постројења, у протекле четири године.

Радници који су радили на чишћења села у области Фукушима требало је да добијају државни додатак на плату због опасности на раду у укупном износу од око 90 долара дневно, пренела је агенција Ројтерс.

Земљотрес и цунами је, у марту 2011. године, уништио нуклеарку Фукушима Даићи на 220 километара североисточно од Токија што је довело до испуштања нуклеарне контаминације и исељавање више од 160.000 становника из оближњих градова пошто је била загађена вода, храна и ваздух.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара