Почуча на снимку са ратишта у Украјини

На друштвеној мрежи "Јутјуб" објављен је снимак у којем некадашњи водитељ ТВ "Пинк" и портпарол Противтерористичке јединице МУП-а Радомир Почуча, за којим је у Србији расписана потерница, поручује да се у Украјини бори против "васкрслог фашизма".

На снимку који је јуче објављен, приказани су Почуча и још један младић, под пуном ратном опремом, који објашњавају разлоге боравка у Украјини, jaвља Танјуг.

Почуча, некадашњи новинар и водитељ, објашњава да су везе Србије и Русије вековне, да су "руска браћа" помогла српској у рату, и да је то дуг.

"Наш дуг је да помогнемо када је лоше овде у Новорусији, када је фашизам васкрснуо и да ратујемо против истог непријатеља као пре 70 година", прича Почуча.

"На Западу и у Европској унији нема душе, нема слободе", каже Почуча у једном делу снимка.

Додаје и да је "на Западу новац једини бог којем људи стреме и којег поштују".

Почуча би, уколико се појави у земљи, могао да одговара и на основу допуна Кривичног законика, који је усвојен 10. октобра прошле године, а који предвиђа казну од шест месеци до 10 година за оне који учествују у рату или оружаном сукобу у другим земљама и организују и врбују грађане Србије да то чине.

За њим је крајем новембра 2014. године расписана потерница, јер се није појавио на суђењу за кривично дело угрожавање сигурности, због позива на пребијање "Жена у црном" упућеног преко Фејсбука.

Наиме, преко Фејсбук профила у марту прошле године позвао је навијаче Црвене звезде, Партизана, Рада и Војводине да "не троше песнице између себе", већ да се удруже и претуку "Жене у црном", које су на Тргу републике у Београду обележиле 15 година од злочина над албанским цивилима на Косову.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара