Грушко: НАТО звецка оружјем

Руски амбасадор при НАТО Александар Грушко оптужује НАТО да појачаним активностима на својим источним и северним границама прети да угрози безбедност Русије.

Александар “Грушко рекао је руским новинарима у Бриселу да је НАТО током протекле године значајно повећао војне активности на Балтику и Црном мору и тамо успоставио трајно присуство”, јавља Танјуг.

Руски амбасадор при НАТО каже да се број налета НАТО борбених авиона удвостручио у односу на претходну годину.

Грушков критикује јучерашњу одлуку Северноатлантског министарског савета да у Румунији, Бугарској, Пољској и три балтичке земље оснује командне центре и ускладишти оружје и опрему за новоформиране снаге за брзо реаговање.

"“Ако ту урачунамо и инфраструктурне пројекте у Пољској и Румунији, слика постаје јасна: НАТО примиче војну моћ нашим границама"”, наводи амбасадор и констатује да то знатно мења војнополитичку ситуацију у Европи.

Грушков подсећа да по важећој руској војној доктрини изградња војних инфраструктурних објеката надохват границе угрожава националну безбедност.

Руски амбасадор при НАТО се посебно осврнуо на регион Балтика, за који је рекао да је донедавно био један од најмирнијих на свету, а сада постаје нестабилан због појачаних активности НАТО.

"“Нема никаквог разлога да се тај регион претвара у зону војне конфронтације”", истиче Грушко.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара