Пјонгјанг тражи истрагу злочина ЦИА

Северна Кореја је позвала Савет УН за људска права да истражи оптужбе о тортури коју су почили припадници ЦИА над осумњиченима за тероризам, а које су изнете у недавно објављеном извештају америчког Сената.

Потез, који је објавио Се Со Пјонг, амбасадор Демократске Народне Републике Кореје при УН у Женеви, ставља додатни притисак на односе те државе са Вашингтоном, након инцидента са филмом "Интервју", јавља Танјуг.

Со је на конференцији за новинаре рекао да "злочини који се тичу тортуре Централне обавештајне агенције" треба да буду стављени на дневни ред Савета УН за људска права који се састаје од 2. до 27. марта, пренео је Ројтерс.

"Данас сам, такође, послао писмо председнику Савета за људска права са захтевом за званичну расправу по питању случаја ЦИА на наредној седници, укључујући формирање независне комисије која би имала мандат да спроведе детаљну истрагу злочина који се тичу тортуре ЦИА", додао је Со.

Америчка компанија "Сони пикчерс" била је у децембру мета хакерског напада због филма "Интервјуу", комедије о завери ЦИА да изврши атентат на севернокорејског лидера.

Северна Кореја је демантовала да стоји иза напада.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара