Јемен, затворен аеродром у Адену

Власти Јемена су затвориле други најавећи аеродром у земљи у граду Адену. Шиитски побуњеници држе као таоца председника Јемена у његовој кући у Сани, саопштила су двојица саветника јеменског председника.

Власти другог по величини јеменског града Адена затвориле су међународни аеродром у знак солидарности са председником Јемена и другим државним званичницима, који су у престоници Сани изложени жестоком нападу шиитских побуњеника, преноси Танјуг.

Безбедносна служба Адена је саопштила да, поред аеродрома, затвара и луку и све друге улазе у град због "опасног развоја догађаја у престоници" и "напада на симбол државног суверенитета и Устава, председника Хадија".

Шиитски побуњеници држе као таоца председника Јемена у његовој кући у Сани, саопштила су данас двојица саветника јеменског председника. 

Саветници су рекли да председник Абед Рабо Мансур Хади "не може да напусти своју кућу", јер су хутски побуњеници отерали обезбеђење председника и поставили своје борце око његове куће, пренела је агенција АП.

Ситуација у Јемену достигла је "тачку с које нема повратка", рекао је један од саветника, који је нагласио да је војска у расулу, преноси Танјуг.

Шиитски побуњеници су јуче преузели контролу над председничком палатом у Сани и извршили напад на Хадијеву резиденцију, што су државни званичници назвали државним пучем, а сукобе је осудио и Савет безбедности Уједињених нација.


 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво