Штрахе: Џихадисти су бештије, а не божји ратници

Лидер Слободарске странке Аустрије Хајнц-Кристијан Штрахе упозорава да се опасност радикалног исламизма не сме потценити и оцењује да је исламизам фашизам нашег времена и да се њему треба одлучно супроставити.

Лидер Слободарске странке Аустрије Хајнц-Кристијан Штрахе је, на традиционалном новогодишњем скупу ФПО, у једночасовном обраћању присутнима, посебну пажњу посветио терористичким нападима у Паризу, преноси Танјуг.

Минутом ћутања одата је пошта жртвама терористичких напада у Француској.
"Потребно је имати храбрости да се извуку исправне поуке", наглашава Штрахе, наводећи да већ више од 10 година упозорава на "драматичне грешке", односно радикални исламизам.

Аустријској влади замера пасивност у овој области, додајући да владајућа Социјалдемократска партија не показује никакву спремност да делује против радикалних тенденција.

Радикални исламизам је, према његовом мишљењу, најхитнији проблем овог доба.
"То је фашизам нашег времена којем се треба храбро супроставити", истиче лидер најутицајније опозиционе партије у Аустрији.

Тражи да се параграф аустријског закона који се тиче "ратних плаћеника" примени и на борце Исламске државе.

Аустријски закон забрањује учешће аустријским држављанима у оружаним сукобима других земаља.

Штрахе истиче да џихадистима, који се прикључе борби Исламске државе, мора бити одузето аустријско држављанство.

"Они нису никакви божји ратници, већ ратници пакла. То су бештије које најбруталније убијају све припаднике других вера, јер не одговарају њиховом болесном, тоталитарном, фашисоидном погледу на свет", објашњава Штрахе.

Скандалозним оцењује то што се повратници из џихада слободно крећу у друштву, додајући да заштита друштва од обучених терориста мора бити највиши приоритет.

Аплаузом је поздрављена и подршка Штрахеа за антиисламистички покрет који је настао у Немачкој.

"Срцем сам уз ПЕГИДА", поручује Штрахе, који сматра да ислам нема никакве везе са исламизмом.

Упозорава на опасност од приписивања опште кривице свим муслиманима, наглашавајући да је задатак да се муслимани заштите од радикалног исламизма.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво