Читај ми!

Мубараку укинута затворска казна

Апелациони суд укинуо је трогодишњу затворску казну свргнутом египатском председнику Хоснију Мубараку осуђеном за корупцију.

Суд је наложио поновно суђење Хоснију Мубараку, што је један од последњих корака за његово пуштање на слободу.

Египатски Апелациони суд саопштио је своју одлуку на краткој седници коју су уживо преносили на неколико египатских ТВ мрежама, јавио је АП, преноси Танјуг.

Мубарак је био осуђен на три године затвора, а његови синови Алаау и Гамалу којима је такође данас укинута пресуда, на по четири године затвора.

Свргнутом египатском председнику је изречена затворска казна у мају прошле године пошто је проглашен кривим за проневеру јавних фондова за више од 100.000 египатских фунти (око 10 милиона евра) намењених за одржавање председничких палата у Египту.

Он служи затворску казну у војној болници у Каиру, наводи агенција Ројтерс.

У новембру прошле године, други нижи суд, одбацио је оптужницу против Мубарака за заверу за убиство демонстраната током устанка 2011. у коме је свргнут с власти.

Како је то једина оптужница која је Мубарака држала иза решетака, није јасно да ли ће он остати у затвору до поновног суђења, тим пре што из неких судских извора наводе да је он фактички слободан, јер није остала ниједна оптужница против њега.

У међувремену, званичник из египатског Тужилаштва, који није желео да буде именован, изјавио је да више нема правног основа да бивши председник Египта буде задржан у затвору.

Он је навео да Мубарак има право да буде на слободи након што му је Апелациони суд укинуо трогодишњу затворску казну и наложио поновно суђење.

Неименовани египатски званичник је рекао да је у току рад на папирологији, одбивши да изнесе спекулацију о томе да ли ће и када Мубарак бити пуштен на слободу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се