Читај ми!

Веће присуство НАТО-а дуж руске границе

Пентагон је потврдио нагомилавање војске дуж руске границе како би се обезбедили дугорочни "мир и стабилност" у региону, известили су руски медији.

Представник Пентагона рекао је за РИА Новости да је војно присуство Алијансе повећано, али да се све операције спроводе крајње транспарентно.

Москва је оптужила НАТО за значајно повећање ваздухопловне активности и обавештајних летова у зони границе, јавила је Раша тудеј, преноси Танјуг.

Садашњи напори Европске команде америчких оружаних снага у складу су са операцијом "Атлантска решеност" и демонстрирају америчку "посвећеност заједничкој безбедности НАТО, дугорочном миру и стабилности у региону, посебно у светлу руске 'умешаности у Украјини'", рекао је званичник Пентагона.

Америчка операција "Атлантска решеност" подразумева настојања САД да подрже своје НАТО савезнике и партнере у Европи, што значи стално присуство копнених снага у Пољској и у региону Балтика, као и одржавање поморских вежби у Црном мору.

Генерал пуковник Михаил Мизинцев, шеф Контролног центра за националну одбрану, изјавио је, претходно, за агенцију Блумберг, да присуство НАТО-а у источној Европи почиње да представља забринутост за Москву.

Генерал је указао да су се летови НАТО-а удвостручили на око 3.000 ове године.

Мизинцев је рекао да су страни авиони, у периоду 2013–2014, летели "опасно близу" руских авиона у најмање 55 случајева, на раздаљини мањој од 100 метара.

Руске мисије су "ризичне, колико се и летови авиона НАТО-а близу руске границе могу сматрати ризичним", рекао је Мизинцев.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара