Обама потписао закон о буџету

Амерички председник Барак обама потписао је закон о финансирају федералне владе до 30. септембра 2015. године, чиме је тај акт ступио на снагу, саопштила је Бела кућа.

Представнички дом америчког Конгреса усвојио је у четвртак предлог закона којим се предвиђа 1,1 хиљада милијарди долара за финансирање федералне владе, али је документ у Сенату прошао у последњем тренутку, у суботу увече.

Закон је компромис који је изазвао незадовољство међу и либералима и конзервативцима у Конгресу, али је спречио блокаду рада владиних институција.

Конзервативци су незадовољни због тога што предложени документ не доводи у питање имиграциону политику администрације Барака Обаме, док демократе нису задовољне због тога што ће ослабити регулисање финансијских инструмената.

Овај закон се не односи једино на министарство унутрашње безбедности, чије финансирање истиче 27. фебруара 2015, што је био захтев републиканаца.

Од 1.014 милијарди долара предвиђених ових законом, за одбрану ће бити издвојено 554 милијарди долара, од чега пет милијарди за борбу против екстремиста Исламске државе у Ираку и Сирији.

За министарство спољних послова биће издвојено 49,3 милијарди долара, од чега 5,4 милијарди одлази на обезбеђивање америчких амбасада.

За борбу против еболе планирано је 5,4 милијарди долара, што укључује и новац за истраживања, рад на вакцини, интервенције у западној Африци и заштиту на територији САД.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара