Читај ми!

Москва: Нећемо радити по диктату САД

На Капитол хилу усвојен нацрт закона којим се уводе нове санкције пре свега руском војном и енергетском сектроу. За жаљење је то што САД наставља да следи логику конфронтације, поручује Москва поводом изјава из САД да Русија крши Споразум о ликвидацији ракета. Истиче да се неће понашати по диктату Вашингтона.

Амерички Конгрес усвојио је нацрт закона којим се предвиђа увођење додатних економских санкција Русији и истовремено овлашћује председника Барака Обаму да пошаље убојиту и неубојиту војну помоћ Украјини укључујући антитенковско наоружање и муницију.

Ова одлука погађа пре свега руски војни и енергетски сектор јер омогућује увођење санкција великим руским компанија, међу којима је "Гаспром" и "Рособоронекспорт", преноси АФП.

Тако рецимо, одлука налаже Обами да уведе санкције руском гиганту "Гаспрому" у случају да "смањи количине гаса земљама НАТО, али и Украјини, Грузији и Молдавији".

Москва је у међувремену, како преноси агенција Тас, изразила жаљење због усвајања закона у оба дома Конгреса поручивши да Русија неће попустити пред уценама Сједињених Држава.

"Вашингтон поново износи неосноване оптужбе и прети нам новим санкцијама. Русија неће попустити пред уценама САД, неће жртвовати своје националне интересе и неће допустити мешање у унутрашње ствари", рекао је портпарол руског министарства спољних послова Александер Лукашевич.

Руско Министарство спољних послова је раније саопштило да се неће понашати по диктату Сједињених Америчких Држава.

Москва је скренула пажњу на изјаве високих америчких званичника у Конгресу 10. децембра, о плановима САД да примене мере економског и војног притиска на Русију, која је, како тврде, прекршила споразум ИНФ, преноси Танјуг.

"За жаљење је то што Вашингтон наставља да следи логику конфронтације. Наш став према америчкој пракси увођења санкција је добро познат: сматрамо такве једностране рестрикције незаконитим и нећемо радити по диктату САД", наглашава у саопштењу руско Министарство спољних послова.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво