Полиција убила нападача јеврејског студента

Полиција је убила мушкарца који је убо ножем у главу израелског студента у једној синагоги у Бруклину након што је одбио да баци нож, саопштила је њујоршка полиција.

Нападач је улетео у синагогу Чабад-Лубавич у Краун Хајтсу око 1.40 по локалном времену и напао Левија Розенблата који је учио у синагоги, изјавио је портпарол полиције Моти Селигсон, додајући да је у време напада у синагоги било још људи, преноси Танјуг.

Очевици су испричали да је нападач више пута рекао "Убиј Јеврејина", рекла је портпаролка синагоге Чаим Ланда, додајући да је неколико људи одмах интервенисало.

Један очевидац је зауставио патролног полицајца који је 49-годишњем нападачу рекао да спусти нож. Он је спустио нож, али га је онда поново узео, навела је полиција.

Интервенисало је још неколико полицајаца који су нападачу више пута рекли да спусти нож, јавља АП.

Он је одбио и са ножем у руци напао једног од полицајаца који је пуцао и погодио нападача у груди, саопштила је полиција.

Остали полицајци нису пуцали.

Рањени нападач је пребачен у болницу где је констатована његова смрт. Он још није идентификован, али је полиција саопштила да је из Њујорка и да има кривични досије у полицији.

Повређени двадесетдвогодишњи студент је у стабилном стању.

"Похваљујемо херојске напоре појединаца који су били на лицу места и одмах су кренули у акцију. Да није било њихове интервенције исход је могао бити много гори", рекла је Ланда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво