Читај ми!

Ослобођен Серж Лазаревић

Француз српског порекла Серж Лазаревић ослобођен је из трогодишњег заробљеништва, у коме га је држао северноафрички огранак Ал Каиде у Малију.

Председник Француске Франсоа Оланд саопштио је да је Серж Лазаревић "релативно доброг здравља", упркос условима у којима је био после отмице, преноси Танјуг.

Северноафрички огранак Ал Каиде заробио је бројне западне држављане од интервенције Француске у Малију у јануару 2013. године.

У једном тренутку, Французи, њих четрнаест, били су држани као таоци исламских екстремиста у западној Африци.

Лазаревић је последњи Француз за којег се зна да је држан као талац, навео је АП.

Сержа Лазаревића су екстремисти отели пре три године у региону Сахел у Малију.

Заједно с њим био је отет и Француз Филип Вердон, који је прошле године убијен из одмазде због француске интервенције у тој афричкој земљи.

Ал Каида је двојицу људи назвала шпијунима, што је Париз демантовао, а француска штампа је писала да су у питању геолози.

О Лазаревићу су у више наврата писали светски и регионални медији, од којих су неки тврдили да му је право име Слободан и да се, наводно, бавио контраобавештајним пословима у бившој Југославији и Француској.

Такође, тврдило се и да је сведочио пред Хашким трибуналом на суђењу бившем председнику Србије Слободану Милошевићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво