Читај ми!

Мексико, не стишава се бура због масакра студената

Демонстранти, гневни због наводног масакра 43 нестала мексичка студента, сукобили су се с полицијом у летовалишту Акапулко, пошто су власти минимализовале изгледе да изгорели остаци жртава икад буду идентификовани.

Хиљаде људи, међу којима су били и родитељи и пријатељи убијених студената наставничког колеџа Ајотсинапа из јужне мексичке државе Гереро, протестовало je испред међународног аеродрома у Акапулку, јавља АФП, преноси Танјуг.

Пре него што су родитељи и пријатељи студената стигли до аеродрома, група маскираних демонстраната се сукобила с полицијом која је покушала да им препречи пут, при чему је повређено 11 полицајаца.

Због протеста и блокаде, туристи који су се упутили на аеродром морали су тамо да стигну пешке, вукући свој пртљаг.

Мексичке власти су у петак објавиле како су осумњичени припадници нарко-банди признали да су убили 43 студента, које су им предали корумпирани полицајци, спаливши потом њихове остатке и бацивши их у реку.

Мексички државни јавни тужилац Хесус Муриљо Карам је саопштио како су на располагању само две бутне кости за ДНК тестове.

Родитељи несталих студената нису склони да верују Влади своје земље и истичу да ће веровати како су њихови синови заиста мртви тек кад добију резултате ДНК тестова од независних стручњака форензичара из Аргентине.

Мексички председник Енрике Пења Нието је изложен критикама зато што је данас у ситуацији каква јесте отпутовао у Кину на самит АПЕЦ-а о економској сарадњи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво