Читај ми!

Израел и Палестина на прагу новог сукоба?

Израелска девојчица (14) убијена је ножем на Западној обали. Овај инцидент догодио се само неколико сати након што је у Тел Авиву, такође ножем, рањен израелски војник. Израелски премијер прети да ће одговорити на насиље Арапа.

Још две особе су нападнуте ножем на аутобуској станици крај јеврејског насеља Алон Швут, преноси Танјуг.

Оне су лакше рањене, а на нападача је пуцао чувар насеља и наводно је рањен, али за сада није јасно у каквом је стању.

Палестинац, осумњичен за претходни напад, ухапшен је и испоставило се да је из Наблуса на Западној обали, а у Израелу је био нелегално.

Све се то догађа у време појачане напетости између Израелаца и Палестинаца. Током викенда израелски Арапи су бацили каменице на полицајце у арапским градовима на северу Израела, након што су у суботу полицајци убили младог Арапина, за кога тврде да их је напао ножем.

Касније је, међутим, објављен видео-снимак на коме се види да се Арапин удаљавао од полицајаца када му је пуцано у леђа.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху запретио је да ће оштро одговорити на насиље Арапа.

Нетанијаху је рекао да ће применити нове мере, укључујући рушење кућа изгредника, сугеришући нападачима да размотре пресељење на Западну обалу или у Појас Газе.

"Верујте ми, нећемо препречити ваш пут", рекао је Нетанијаху након што је данас војник задобио тешке повреде када га је један Палестинац убо ножем.

Нетанијаху је више пута оптужио палестинског председника Махмуда Абаса да подстиче напетост. Данас се зарекао да ће се борити против "хушкања на насиље од стране Палестинске управе, радикалног ислама и против оних који позивају да будемо уништени".

"Они који хушкају на тероризам, не желе да ми будемо овде, не у Јерусалиму, не у Тел Авиву. Обећавам, неће успети", нагласио је Нетанијаху.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво