Медицинска сестра излечена од еболе

Медицинска сестра Амбер Винсон из Тексаса, која је била у контакту с оболелима од еболе, нема више вирус те опаке болести, саопштила је њена породица.

Амбер Винсон се, као и још једна медицинска сестра, разболела након што је дошла у контакт с Либеријцем Томасом Ериком Данканом, који је лечен и преминуо у Тексашкој презбитеријанској болници у Даласу, преноси Танјуг.

Изјаву породице пренело је неколико америчких медија, наводећи да ће та 29-годишњакиња остати у болници на даљем лечењу, али изгледа да је излечена.

"Амбер и наша породица су одушевљени након што су добили најновији извештај о њеном стању", навела је у саопштењу њена мајка Дебра Бери.

Винсонова ће и даље бити на лечењу на специјалном одељењу Универзитетске болнице Емори.

Она је друга од две болничарке код које је дијагностификована ебола, након што су збрињавале Томаса Ерика Данкана, који је подлегао болести.

У САД је још око 120 особа под надзором због могуће заразе вирусом еболе, будући да су имали контакт са једном од три особе оболеле од те болести, које су лечене у Даласу, саопштили су тексашки здравствени званичници.

Добра вест је да су 43 од 48 особа с првобитне листе за надзор сада ван сумње, јер нису оболеле током максималног инкубационог периода за еболу од 21 дана, преноси АП.

Инкубациони период за све оне који су још под надзором истиче 7. новембра, каже градоначелник Даласа Мајк Ролингс.

Шеф здравствене администрације за даласки округ Клеј Џенкинс, недавно се извинио што су медицинској сестри Амбер Винсон, која је била у контакту с оболелима, амерички Центри за контролу и превенцију болести дозволили да дан пре него што јој је дијагнозирана ебола отпутује авионом из Охаја, где је била у посети родитељима, у Далас у којем живи.

Од еболе је умрло више од 4.800 људи, док је у седам земаља регистровано укупно око 9.000 случајева заразе том болешћу.

Ова епидемија еболе која је избила у Западној Африци до сада је најгора у историји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се