Читај ми!

Џихадисти свим снагама на Кобанe

Борци Исламске државе покренули су током ноћи напад из свих праваца на сиријски град Кобане, неколико сати пошто је објављено да је Курдима допремљено оружје.

Екстремисти су покренули "напад на град са свих фронтова", саопштио је директор сиријске Опсерваторије за људска права Рами Абдел Рахман, пренела је агенција АФП.

Локална мрежа активиста јавља да је било тешких борби и да су се чуле гранате у граду у вечерњим сатима.

Регистрована су и два самоубилачка напада северно од града, у очигледној намери да се град одсече од Турске, наводи Франс прес.

Борци Исламске државе траже појачање из града Џарабулус западно од Кобанеа. Активисти јављају да су покренули још један фронт у Ираку, нападом на курдско место Кана Тапа где је убијено најмање 10 људи и становништво је почело да бежи.

АФП оцењује да су борци ИС обновили борбе због повећане активности на дипломатском фронту, али и појачаних ваздушних удара на курдски Кобане.

Такође, екстремисти су појачали нападе као одговор на укључење Турске која је омогућила борцима ирачких Курда да пређу границу да би помогли у одбрани Кобанеа.

Амерички државни секретар Џон Кери истовремено је изјавио да "није морално окренути леђа курдској заједници која се бори против (бораца) Исламске државе".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара