Читај ми!

Норвежанка излечена од еболе, радник УН умро

Норвежанка која је заражена вирусом еболе док је радила за организацију Лекари без граница у Сијера Леонеу је излечена. У Сиера Леонео од еболе умро радник УН.

Јонас Хагенсен, портпарола норвешког огранка Лекара без граница, саопштио је да је Норвежанка, која је преболела еболу, напустила је одељење интензивне неге Универзитетске болнице у Ослу, јавља АФП.

Истовремено, припадник мисије УН у Сијера Леонеу је умро од последица еболе, саопштио је портпарол УН. Он је трећа жртва овог вируса међу запосленима у мисији светске организације.

Мушкарац је преминуо током викенда у Сијера Леонеу, "а његова супруга тренутно добија терапију", рекао је портпарол Стефан Дујарик, јавио је АФП.

Сијера Леоне је, уз Либерију и Гвинеју, најтеже погођена еболом међу земљама западне Африке.

У најновијем и најсмртоноснијем таласу еболе до сада преминуло је више од 4.500 хиљада људи, а оболело преко 9.000.

У последње време су се и међу медицинаским радницима из САД и Европе, најчешће онима који су помагали у лечењу оболелих у западноафричким земљама, појавили случајеве заразе смртоносним вирусом.

Шефови дипломатија Европске уније најавили су на састанку у Луксембургу нове и јаче мере у борби против еболе и најмање 500 милиона евра помоћи земљама Западне Африке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара