Читај ми!

Сијера Леоне, успешно окончан карантин

Тродневни карантин у Сијера Леонеу, уведен да би се идентификовали заражени вирусом еболе, успешно је завршен, саопштиле су власти у тој западноафричкој држави.

Карантин неће бити продужен иако добровољци нису успели да дођу до свих житеља, саопштили су званичници у Сијера Леонеу, јавља Танјуг.

Медицински званичник Саријан Камара рекао је да су власти откриле 22 нова случаја током карантина, а да је између 60 и 70 нових жртава еболе сахрањено током викенда.

Тела жртава еболе су веома заразна и њихово брзо сахрањивање се сматра кључним за сузбијање ширења болести.

Близу 30.000 доборовољаца и здравствених радника ишло је од врата до врата да би идентификовали евенуталне заражене или у циљу проналажења тела умрлих.

Добровољци су делили становништву сапуне и информисали их на који начин могу да спрече еболу.

У Сијера Леонеу је, до сада, од вируса еболе умрло 562 људи од укупно 2.600 умрлих у западној Африци, од избијања епидемије у децембру прошле године.

Епидемија еболе захватила је и Либерију, Гвинеју, Нигерију и Сенегал, а верује се да је оболело више од 5.300 људи, саопштила је Светска здравствена организација.

СЗО је навела да после више од шест месеци након избијања највеће епидемије еболе у свету, још постоје угрожене области где грађани немају ни сапун, нити воду.

Ебола је вирусно обољење за које још не постоји прави лек или вакцина, али се за њима интензивно трага.

Болест се преноси у контакту са телесном течношћу оболелог, укључујући и зној, што значи да је за оболевање довољно и само додирнути заражену особу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се